От Сингапур до Милано: къде е най-скъпо за супербогатите

Разходите за изключително добър живот в Сингапур са се увеличили в резултат на поскъпването на автомобили, уиски, бижута и жилища, според доклад на банката за глобалното богатство и начин на живот. Градът-държава продължава да привлича свръхбогати инвеститори поради своята икономическа и политическа стабилност.

Цената на притежаването на кола в Сингапур е най-високата в света, със скок от 15% спрямо миналата година. Цената на частното образование се е увеличила с почти 14%, а дамските чанти и обувки са поскъпнали с 10%.

Цените на мъжките костюми и часовници са също нараснали с над 5%. Хонконг изпреварва Шанхай и се нарежда като втория най-скъп град за богатите.

Той е класиран като най-скъпият град за наемане на адвокат и вторият най-скъп град за покупка на имот. Лондон заема третата позиция, в резултат на излизането на Обединеното кралство от техническа рецесия, укрепването на британския паунд и продължаващите корекции на икономиката след Брекзит.

На второ място по ръст на цените в Лондон са хотелските апартаменти и бижутата, скачайки съответно с 38,3% и 17% – най-високото ниво сред 25-те дестинации.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *