Call of Duty ще продължи да се предлага и за “Плейстейшън” – Игри – Новини Бг

Концернът “Сони” подписа обвързващо 10-годишно споразумение с “Майкрософт” (Microsoft), което предвижда продължаването на предлагането на поредицата игри “Кол ъф дюти” за игровите конзоли “Плейстейшън” (PlayStation), дори след евентуалното придобиване на “Активижън Близърд” от “Майкрософт”. Съобщението беше цитирано от туит на Фил Спенсър, главен изпълнителен директор на “Майкрософт Гейминг”. Сделката поражда загриженост по света относно влиянието на “Майкрософт” върху пазара на видеоигри, особено ако придобиването на “Активижън Близърд” бъде одобрено.

Регулаторните органи изразиха опасения, че “Майкрософт” би могъл да ограничи достъпа до игрите само за своите конзоли, измествайки “Сони” от надпреварата. Въпреки това, сделката с “Сони” умерено отговаря на тези опасения. Говорител на “Майкрософт” заяви, че споразумението е дългосрочно и компанията в миналото е подписвала подобни сделки.

Главният изпълнителен директор на подразделението за интерактивно забавление на “Сони”, Джим Райън, изрази притеснение за свободата на конкуренцията, като посочи, че предложеното придобиване на “Активижън Близърд” от “Майкрософт” може да неблагоприятства пазарната конкуренция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *