Ubisoft прекратява неактивни акаунти – Игри – Новини Бг

Забелязахме, че не сте използвали акаунта си в Ubisoft, който е свързан с вашия имейл-адрес“, започва имейла, споделен от потребител на Twitter @РС_еnјоуеr. Временно спряхме вашия неактивен акаунт в Ubisoft и ще го закрием за постоянно след 30 дни в съответствие с нашите Условия за ползване. Ако искате да запазите акаунта си в Ubisoft, можете да отмените закриването, като щракнете върху бутона Отказ по-долу. „Със сигурност не искаме да загубите достъп до игрите или акаунта си, така че ако имате проблеми с влизането, моля обърнете се към отдела по поддръжката“ — се казва в публикацията.

PC Gamer не можа да намери никакво споменаване на такава процедура в условията за използване на Ubisoft в САЩ или в лицензионното споразумение с крайния потребител. Също така не е ясно колко често потребителите трябва да влизат в акаунта си в Ubisoft, преди той да бъде маркиран като „неактивен“. Компанията обясни в Twitter: „Ubisoft може да бъде задължен съгласно определени закони за защита на данните, като GDPR, да прекрати неактивните акаунти, ако данните вече не са необходими за събиране. Ubisoft казва, че не прекратява акаунтите, които са били неактивни по-малко от четири години.“

По-рано Ubisoft започна тестването на обновения лаунчер Connect.

В него се появили нови социални функции — профилите на играчите вече са налични в приложението. С тяхна помощ играчите ще могат да взаимодействат помежду си, както и да разберат какво играят другите геймъри.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *