YouTube обмисля предложение на видеоигри в новия си раздел за Игри – Новини БГ.

Google обмисля разширяването на услугите, които предоставя чрез YouTube с цел увеличаване на приходите на видео платформата. Според информация на The Wall Street Journal, YouTube започва тестове на интегриране на видеоигри директно в платформата. Игрите не изискват добавителна инсталация или отваряне на друг уебсайт.

Освен това, те ще бъдат достъпни както през стандартния браузър, така и през Android и iOS приложенията на YouTube. Целта е игрите да бъдат достъпни за потребителите независимо от устройството или платформата, които използват. Предполага се, че заглавията на игрите ще бъдат по-малки и мобилни, подходящи за всякакви устройства.

Обещава се, че повечето от игрите ще бъдат безплатни и ще се финансират чрез реклами – съвпадащо с основния източник на доходи на платформата. Едно от предложените игри в тестовете е “Stack Bounce”, което е сравнително базова и стандартна игра. Не се изключва възможността да има и платени игри или заглавия, достъпни само през платената версия на YouTube – Premium.

В момента геймингът е популярна ниша в YouTube, с много популярни канали на геймъри и съдържание посветено на игрите. Подобна възможност за игра чрез YouTube може да увеличи интереса на геймърите и да задържи потребителите по-дълго в платформата. Това може да бъде важен критерий за рекламодателите и да увеличи доходите на платформата.

Служители на YouTube вече тестват новите функции, което подсказва, че проектът е в напреднала фаза. YouTube коментира, че геймингът винаги е бил важен за платформата и че редовно експериментира с нови функции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *