Singapore Airlines предлага обезщетение за пътниците на полети засегнати от тежка турбулентност.

Инцидентът с полет 321, който се случи около 10 часа след излитането на самолета от Лондон до Сингапур, предизвика нараняването на повече от сто души. От тях, лицата, които изискват дългосрочни медицински грижи, се предлага авансово плащане от $25 хил.

На други, които са получили леки наранявания, авиокомпанията е предложила $10,000. Сред наранените, 73-годишен британски гражданин почина, а повече от сто души бяха ранени.

Борда на Boeing 777-300ER е било на 211 пътници и 18 членове на екипажа. На 4 юни, 20 пътници все още са получавали медицински грижи в болници в Банкок, според авиокомпанията.

Singapore Airlines ще възстановят самолетните билети на всички пътници, които са били на борда на полета и ще платят обезщетение за закъснения в съответствие с разпоредбите на Европейския съюз или Обединеното кралство. Освен това, авиокомпанията дава на всеки пътник, напускащ Банкок, 1000 сингапурски долара за незабавни разходи.

Осигурява съществуващите медицински разходи на ранените пътници и организира пътуването за членове на техните семейства и близки до Банкок при поискване. Авиокомпанията покани предотврателите, които са получили по-сериозни наранявания, да обсъдят предложение за компенсация, когато се почувстват добре и са готови да го направят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *