Начелникът на Nvidia: Видеоигрите ще бъдат напълно пронизани от изкуствения интелект – Игри – Новини Бг

Дженсън Хуанг, изпълнителен директор и съосновател на Nvidia, направи прогноза, че компанията си е в уникална позиция за печалби. Той сподели, че на практика всеки аспект на видеоигрите може да бъде “напоен” с изкуствен интелект. Авторитетният източник PC Gamer цитира тази информация от dir.bg.

Изкуственият интелект вече играе значителна роля в игрите, като например функцията DLSS, която използва AI, за да увеличи скоростта на кадрите и да генерира изображения с по-висока резолюция. От излизането си преди пет години, DLSS стана основен елемент от компютърните игри. Хуанг сподели, че NVIDIA вече използва идеята за невронна графика и предвижда, че скоро ще виждаме AI да генерира текстури и обекти в игрите.

Освен в графиката и програмирането, изкуственият интелект ще има значителна роля в ботовете и NPC-тата, като ще ги направи по-естествени и подобни на живи хора. Тази тесна връзка между AI и игрите би допринесла за укрепване на пазарната доминация на Nvidia. Хуанг е наясно с тази възможност и активно говори за конвергенцията между AI и игрите на технологичното изложение Computex в Тайпе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *