Търсене на отговор за посещението на един от последните девствени рифове на Земята.

Раджа Ампат е индонезийски архипелаг със 1411 острова, намиращи се в провинция Западна Папуа. Някои места там са облечени с буйна растителност, но повечето хора посещават местността, заради уникалното морско биоразнообразие. Тук се намира един от последните девствени коралови рифове на Земята с разнообразие от корали и риби. Морският национален парк, който заобикаля архипелага, е с площ близо 45 хил.

квадратни километра и представлява дом на 75% от кораловите видове в света и 1653 вида риби. Това прави Раджа Ампат едно от най-горещите места за гмуркане в света. В последните години районът е станал все по-популярен, като броят на посетителите и гмуркачите се увеличава. Въпреки това, властите се стремят да запазят уникалната природа на мястото и предприемат действия като възстановяване на популацията на редки видове животни.

Освен защитата на природата, туристите също са задължени да плащат специални такси, които финансират местни проекти и помагат за запазване на околната среда. Въпреки че Раджа Ампат е място от изключително природно богатство, посетителите трябва да смеят да са отговорни и да съхраняват крехката екосистема. В противен случай, местното биоразнообразие и уникалния природен ландшафт биха могли да бъдат сериозно застрашени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *