Гневната приятелка: Как да се справим, когато нашата приятелка от изкуствен интелект е винаги недоволна

Платформата AngryGF цели да симулира ситуации, в които мъж може да утеши своята ядосана AI партньорка чрез “игрови подход”. Целта е да се преподават комуникационни умения на потребителите, като те могат да спечелят или загубят в играта, в зависимост от това дали успяват да успокоят ядосаната си приятелка. Хотелът е, че с чатботовете, симулиращи взаимоотношения, се взаимодейства по-лесно, отколкото с хората в реалния живот. Те предлагат емоционална сигурност, като не изпитват собствени нужди или желания.

Въпросът понякога се задава – кой би използвал такова приложение доброволно? AngryGF е достъпен в Apple App Store и Google Play и предлага различни ситуации, в които приятелката на потребителя може да се ядоса и да има нужда от “утеха”. Приложението задава първоначално “ниво на прошка” между 0 и 100 процента и дава на потребителите 10 опита да успокоят ядосаната си приятелка. Потребителският тест показва случай, в който опитите на потребителя да успокои гневната си фалшива приятелка не са били успешни.

Дори опитите да се извини само я са ядосали още повече. Създателката на платформата, Емилия Авилес, споделя, че приложението е вдъхновено от нейни минали връзки, в които не е била впечатлена от комуникационните умения на партньорите си. Признава, че няма директни консултации с терапевти или специалисти по взаимоотношения. Авилес разкрива, че върху приложението работи екип от “между 10 и 20” души, но тя е единственият основател, който желае да постави името си върху продукта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *