Нова книга: скандални разкрития за последната фотосесия на Мерилин Монро представени в woman.bg

Мерилин страдаше от тежка депресия и консумацията ѝ на алкохол и хапчета беше „зашеметяваща“, пише Калахан. В крайна сметка нейната „постоянна неспособност да стане от леглото“ бе причината тя да бъде уволнена от снимачната площадка на последния ѝ филм Something’s Got to Give. Тя „прие публичното унижение като предизвикателство“, казва Калахан, „позирайки за Стърн гола в леглото, с гърди, обвити в розов тюл”.

На снимките се вижда дълъг, дълбок белег – резултат от скорошна операция на жлъчката. Според източници, Мерилин е казала на Стърн, че се чувства притеснена от белега, но той я е уверил, че „една жена е красива с белезите си“. Няколко седмици по-късно Мерилин умира, след като взема свръхдоза барбитурат в дома си в Брентуд, Лос Анджелис.

Тялото ѝ е намерено от нейната икономка в ранните часове на 5 август 1962 г. „Тя лежеше с лицето надолу на леглото си, гола, с телефона все още в ръка“, пише Калахан. Ексклузивен откъс от новата биография на Калахан разкрива нови факти, свързани със смъртта на Мерилин.

Става въпрос за коментари, направени от втория съпруг на Мерилин – Джо ДиМаджио, години след нейната смърт. ДиМаджио забрани както на президента Джон Ф. Кенеди, така и на брат му Боби – който имаше паралелна връзка с Мерилин – да присъстват на нейното погребение, а по-късно според свидетели казва: „Винаги съм знаел кой я е убил, но не съм искал да започвам революция в тази страна. Каза ми, че някой ще я прибере, но аз си замълчах.”

„Всички Кенеди бяха убийци на жени и винаги им се разминаваше. Ще им се размине след сто години. В „Не питай: Семейство Кенеди и жените, които те унищожиха“, Калахан пише, че снимките, които прави Стърн на Мерилин са били „най-смелите“ в кариерата ѝ.

След смъртта ѝ на ФБР е било „наредено да премахне определени телефонни записи [от дома й]“, пише Калахан.

„Възстановени през 80-те години на миналия век, дневниците на Мерилин показват, че тя се е обаждала на работното място на Боби осем пъти между 25 и 30 юни [1962 г.]… Докладите сочат, че е направила аборт на 20 юли и че бебето може да е било на Боби.“

Калахан също така разкрива, че през 1985 г. ABC News е планирало да излъчи специално телевизионно предаване за потенциалното участие на братята Кенеди в смъртта на Мерилин – но само часове преди излъчването, ABC внезапно спира продукцията. “Тогавашният президент на ABC News Руун Арледж, който е отговорен за спирането на излъчването на документалния филм, беше „дългогодишен приятел на Етел Кенеди [съпругата на Боби]“, пише Калахан, цитиран от.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *