Организаторът на “Мис България” съобщава, че скоро цялата истина за отнемането на короната ще стане ясна, според woman.bg.

Скандалът за отнетата титла на Елизабет Кравец – “Мис България” 2023, се разраства все повече. Вчера новината обиколи медиите, като така и не стана ясно каква е конкретната причина за това действие от страна на организатора на конкурса.

След това Кравец отговори с изявление, че е била изрядна по отношение на договора и няма причина за подобно действие, което е било изненадващо за нея и се закани, че ще си потърси правата в съда. Накрая отправи провокация, като се подписа като “Мис България” 2023.

Днес организаторът на конкурса, Гаел Бонел Санчес, направи второ изявление по темата, като обеща, че истината, подкрепена от факти и доказателства, ще излезе наяве. Ето какво гласи публикацията:

*”Аз не влязох в подробности в първото ми изявление, поради две основни причини.

На първо място, писмото беше официално съобщение, целящо да информира медиите, че г-ца Кравец е освободена от титлата “Мис България” и няма законно право да използва марката “Мис България”. “Мис България” имаше всички причини да вземе това решение и това обстоятелство може да бъде доказано пред компетентните власти.

Но това не беше целта на писмото. На второ място, въпреки че можех да посоча причините за взимане на решението, аз предпочетох да наблюдавам реакцията на г-ца Кравец (и на другите лица, които говорят в медиите).

Сега, когато събрах всички лъжи, официално публикувани в медиите, в социалните мрежи, пред нейната общност и пред читателите, ще мога да представя истината, базирана на факти и доказателства, която напълно противоречи на нейната версия. В тази връзка бих искал да благодаря на г-ца Кравец, че промени последната си публикация, най-накрая коригирайки текста, в който казваше, че съм лъжец.

Нищо от това не е игра и всеки ще бъде отговорен за своите думи и действия. Всеки може да прави празни изявления, но предпочитам да основавам действията и решенията си на факти и доказателства.

Само доказателствата и фактите трябва да бъдат взети предвид и всички ще разберете защо трябваше да прекъсна договора. Ще помоля всеки читател на това, което скоро ще публикувам, да го прочете внимателно, да се постави на мое място и честно да прецени каква би била неговата реакция.

Нямам нищо лично срещу г-ца Кравец. Искрено ѝ пожелавам всичко най-добро и се надявам да приеме нашето решение.”

*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *