Сделки на суетата: Как Меган и Хари печелят милиони.

Имам две деца, красиви са и известни (единият по рождение), и богати. Всичко това не означава, че са добри в бизнеса, но някои компании продължават да ги замерват с проекти за милиони, макар досегашните резултати да не са обнадеждаващи. На 11 април Netflix обяви, че има споразумение с херцога и херцогинята на Съсекс за два нови сериала с тяхно участие.

За единия се твърди, че ще е изцяло под контрола на Меган и ще е за „радостта от готвенето, градинарството и приятелството“. Вторият ще е за професионалното поло и е заснет по време на състезание във Флорида, в което е участвал Хари. Тези две продукции са част сделката, която двойката подписа с Netflix през 2020 г. Тя е на стойност 100 млн.

долара и досега по тези договори е произведен един документален филм *Хари и Меган*. Той разказва за техния романс и състресенията в британската кралска фамилия, причинени от решението на младото семейство да се откаже от привилегиите и задълженията, които произходът на Хари дава. Този филм стана хит и се превърна в най-гледания документален в платформата при дебюта му.

В сделката с Хари и Меган обаче вече се появиха някои пукнатини. Netflix се отказа от анимационния сериал за деца, създаден от продуцентската компания на принца Archewell Productions преди премиерата му. Други два документални филма на семейството *Heart of Invictus* и *Live to Lead* не успяха да спечелят голямо внимание.

Според информация на The Wall Street Journal през миналата година от Netflix са отхвърлили поне две идейни продукции на херцозите и е малко вероятно ръководството на компанията да има търпението за нови предложения. Въпреки тези несполуки обаче Netflix може да каже, че има успехи от работата си с Хари и Меган. През 2023 г. Spotify съобщи, че са постигнали съгласие да прекратят отношенията си с Хари и Меган.

Предполага се, че не им е изплатена пълната сума от 20 млн. долара. Четири години след като решиха да се отделят от кралското семейство, значимите неща, които са успели да свършат двамата, са документалният филм за Netflix и автобиографичната книга на Хари *Spare*.

Идеята беше двамата да участват в подкаст, който да се превърне в хит. След цели две години Хари и Мегън произведоха *Archetypes* – 12 сериен подкаст воден от херцогинята. Така че е нормално човек да се запита коя сериозна компания би им давала милиони срещу обещания за нещо стойностно в бъдеще.

Преди няколко години договорът за 100 млн. долара очевидно е звучал като добра идея на Netflix. И вероятно малко хора са смятали, че ще се стигне до провал.

От тяхната история все още има какво да се изстиска и вероятно от Netflix се надяват и на допълнителен ефект от сериала *Suits*, в който Маркъл участва през 2010 г., когато се изявява като актриса. Наскоро той се превърна в хит в платформата. Такава продукция би била страхотен хит.

Но дори да решат да прекратят отношенията си с херцозите, за Netflix това вероятно ще означава да им платят останалата сума от стоте милиона долара. Меган може би има намерение да се насочи към продуктите за грижа за кожата, защото е подала заявления за запазване на търговски марки. Наскоро тя пусна в продажба и ограничени количества ягодов конфитюр.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *