В Кьолн е отворено най-голямото световно изложение за компютърни игри – Игри – Новини Бг

“Gamescom”, най-голямото световно изложение за компютърни игри, се провежда в Кьолн и вече е отворено за посетители. През следващите дни изложението ще представи нови игри, хардуер и други продукти от 1227 изложители.

Сред тях са големи имена като “Нинтендо”, “Нетийз”, “Тенсънт” и “Юбисофт”. Освен компютърни игри, изложението представя и стрийминг платформи и услуги като “Нетфликс”, “Дисни плюс”, “Крънчирол” и “Амазон прайм”.

Президентите очакват да надминат броя посетители от предишните години, като рекордът е притежаван от 2019 г. с 373 000 посетители. “Gamescom” беше открито с шоу, в което участва режисьорът Зак Снайдър, който представи сериала “Бунтовническа луна”.

Премиерата на сериала е планирана за края на тази и началото на следващата година, когато ще бъде представена и компютърната игра. Вече билетите за събота са изцяло разпродадени, а панаирът продължава до неделя.

Довечера събитието ще бъде посетено от германския министър на икономиката и премиера на провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *