Експертите дават съвети за предпазване от “скрити” разходи при онлайн игрите – Игри – Новини Бг

Ако имате деца, които играят на своите смартфони, е важно да проверите дали това не води до непредвидени разходи. Много онлайн игри, които се предлагат като безплатни, налагат плащане за достъп до допълнителни функции. Малките играчи често не осъзнават, че харчат пари, когато са активирани електронни плащания в техните устройства.

Експертите съветват родителите да деактивират възможностите за плащане в приложенията, като коригират основните настройки в онлайн платформите за покупка на софтуер. В случай на Android устройства, родителите могат да зададат изискване за “удостоверяване” на потребителя, който извършва покупка. За Apple устройства, родителите могат да забранят извършването на покупки в приложенията, като поставят ограничения в настройките и използват цифров код за промени в бъдеще.

Технологичната корпорация “Мета” обяви нова функция, наречена “Свали го”, която позволява потребителите на “Фейсбук” и “Инстаграм” да премахнат компрометиращи снимки, публикувани без техните разрешения. Непълнолетните лица могат анонимно да добавят хаш код към снимки или видеоклипове с интимен характер чрез специална програма или уебсайт. Технологичната корпорация “Мета” въведе и други мерки за защита на тийнейджърите, включително ограничаване на достъпа на рекламодателите до личните данни на младите хора и възможност за тийнейджърите и техните родители да избират да виждат по-малко определени видове реклами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *