Завръщането към работохолизма: Бил Гейтс обмисля страховете си за намаляване на производителността, категорично заявява „Profit.bg“.

Гейтс казва, че надява се да може да работи дълго, за да продължи да се ангажира с благотворителност и да се бори със световните проблеми като болести, бедност и климатични промени. Той представя предстоящ сериал на Netflix, в който ще разглежда тези проблеми.

Гейтс изразява мотивацията си да продължи да работи усилено, за да бъде в състояние да помогне с решаването на тези проблеми и цели да намали наполовина детската смъртност. Той признава, че работи по-малко интензивно в сравнение с началото на кариерата си, но все пак се стреми към постигането на големи цели в благотворителността.

Гейтс споделя, че е променил отношението си към работата и времето си, привличан от идеята за контролиране на собственото време и необходимостта от почивка. Той насърчава своите служители да имат същото отношение към работата, което изразява и неговият приятел Уорън Бъфет.

Гейтс изразява загриженост относно нарастващата дезинформация, генерирана от изкуствения интелект, и нейното влияние върху обществото. Той споделя, че се ангажира с проблема и търси решения за ограничаване на негативните последици от дезинформацията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *